Kinkku Black Wattle grillihiilillä

Kinkku Black Wattle grillihiilillä

Black Wattle toimii vallan mainiosti kinkun grillaamiseen hiilen tasaisen ja pitkän palamisajan ansiosta. Savuaromi on mieto jättäen kinkkuun sen perinteisen maun. Kinkun paistaminen hiiligrillillä tarjoaa aivan uuden kokemuksen perinteisen jouluruuan valmistamisessa. Tässä lyhyesti miten itse olemme kinkun grillanneet onnistuneesti. Liha on pysynyt kiinteänä ja kosteana ja maku ollut juuri sopivan mieto.

 

Näin onnistut:

Lämmönjakolevyn päälle kannattaa laittaa astia (esim folio) täynnä vettä. Tämä pitää kosteuden yllä eikä liha pääse kuivumaan. Tarkista astia kerran tai kaksi paiston aikana ja lisää vettä tarvittaessa.

Laadukkailla grillihiilillä on tässäkin tapauksessa iso merkitys koska lämpötila pitää pysyä tasaisena tuntitolkulla.  Itse lisäsimme grilliin hiilien lisäksi leppäkiekkoja tuomaan hieman eri makua lihaan. Moni käyttää myös omenapuukiekkoja tuomaan lihaan hieman hedelmän aromia. 

Paista kinkku n 120 asteessa kunnes lihan sisälämpötila on 80 astetta. Tarjoile ja nauti!

Vinkki: Valmista alkupalat samalla grillaamalla siipiä 1,5 tunin verran ja nauti hyvän kastikkeen kera. 


Jätä kommentti