Hirvenpaisti kamadossa
Syksyn kruunaa grillissä valmistettu mehevä hirvenpaisti. Meidän hirvipaisti valmistui valkosipuliperunoiden, metsäsienikastikkeen ja kasvisten kera. Kasvikset ja perunat valmistettiin grillissä yhdessä lihan kanssa.
Esivalmistelut:
Meidän hirvenpaisti oli pakkasesta otettu, 1,3 kg kimpale jota sulateltiin pari päivää jääkaapissa. Paisti suolattiin ja ripoteltiin pippurit pintaan jonka jälkeen se sai levätä kylmässä vielä päivän.
Haluttiin mahdollisimman kevyt savu hiilistä joten valittiin Khaya kovapuuhiilet lihan savustukseen. Savua luotiin savustuspaloilla, ja tähän hommaan sopi hienosti viinitynnyristä sahatut savustuspalat. Savustuspaloja kannattaa liottaa ainakin pari tuntia ennen grilliin laittoa. Meillä oli viitisen palaa vesiastiassa likoamassa yön yli.
Viinitynnyri-savustuspalat
Lihan kypsentäminen:
Grilli lämmitettiin 100 asteeseen ja lihaan iskettiin lämpömittari ja annettiin savustua hiljakseen n. 3 tunnin ajan kunnes lihan sisälämpötila oli 46 astetta. Kasvikset ja perunat kypsytettiin samaan aikaan lihan kanssa jolla saatiin savumakua näihin myös.
Hirvenpaisti grillissä
Loppusilaukset:
Lihan kypsyyden ollessa 46 astetta nostettiin liha vielä hetkeksi vetäytymään folioon. Sitten vaan nauttimaan :)
Hirvenpaistin kylkeen sopii hyvin joko kastike tai vaikka puolukkasurvos.
Hyviä grillailuja!
Discountler
Kiitos mahtavasta reseptistä edulliseen hintaan. Paras valinta illalliselle!