Grillihiilillä on väliä - blogi hiiligrillauksesta ja ruuanlaitosta grillissä RSS

Kovapuuhiilet -

Blogikirjoitus Vietnamin käynnistämme ja Longanin, Khayan, Coffeen ja Mangroven synnyinmaasta!  Sovimme syksyllä 2024 vakio hiilentoimittajamme kanssa että käydään loppuvuodesta tapaamassa heitä paikan päälle Vietnamiin. Joulukuun lopussa otimme siis lähtöpassit Suomen talvesta ja suunnattiin nokka kohti etelä-Vietnamia ja suurkaupunkia Ho Chi Minh Cityä, joka myös tunnetaan nimellä Saigon. Kostea ja kuuma maa on uskomattoman vehreä, joten puita ja kasvillisuutta on heti kaupungista päästyä isoina metsinä tien vierustasta alkaen.  Kun saavuimme paikalle meille heti viitottiin puu parkkipaikan vierellä joka oli Khayaa. Eli alempana kuvassa Khaya puu josta meidän savuton kovapuuhiilemme myös valmistetaan.  Khaya-puu Päästiin käynnillämme tutustumaan hiilien valmistusprosessiin ja sympaattiseen perheeseen joka on pyörittänyt...

Lue lisää

hirvenpaisti, hirvenpaisti kamadossa, hirvenpaistin valmistus grillissä -

Syksyn kruunaa grillissä valmistettu mehevä hirvenpaisti. Meidän hirvipaisti valmistui valkosipuliperunoiden, metsäsienikastikkeen ja kasvisten kera. Kasvikset ja perunat valmistettiin grillissä yhdessä lihan kanssa.

Lue lisää

Grillihiilet, Hiilet, Kamadogrillaus, Kovapuuhiilet, Kovapuuhiilien erot, Kovapuuhiilien ominaisuudet -

Jokainen hiililaatu on omanlaisensa ja tarjoaa hieman erilaisen savunmaun ruokiin. Yhteistä kaikissa on kovapuuhiilen pitkä paloaika. Hiilien tiivis rakenne tekee niistä paloajaltaan kestäviä ja mahdollistaa esim. Kamadogrillauksessa monen tunnin grillauksia, ilman että hiiliä tarvitsee lisätä grilliin ruuanvalmistuksen aikana. Laadukkaat kovapuuhiilet pitävät lämmöt tasaisina eikä grilliä tarvitse vahtia koko ajan. Kovapuuhiiligrillaus tekee grilliruuan valmistuksesta nautintoa. Toinen, yhteinen ominaisuus kovapuuhiilissä on niiden tehokas lämmöntuotto. Tiiviit kovapuuhiilet nostavat halutessasi lämmöt erittäin korkealle Kamado-grilleissä (350-400 C). Tämä mahdollistaa esimerkiksi rapeiden pizzojen valmistuksen grillissä. Nämä ovat yhteisiä ominaisuuksia kovapuuhiilissä mutta mitä eroa meidän, Sunsetin valikoimissa olevissa, kovapuuhiilissä sitten on? Lyhyesti karkeat erot ovat hiilien savunmaussa....

Lue lisää

Lihaa grillissä, Maminha -

Älyttömän herkullinen, kolmiomuotoinen ja loistavan rasvan omaava, Maminha "tri tip" sopii grillattavaksi kokonaisena tai halutessa vartaassa. Lue tästä ohjeet loistavan Maminhan valmistukseen grillissä.

Lue lisää

naudan sisäpaisti, paisti grillissä, sisäpaisti -

Juhlavampaa ruokaa hemmotteluun tai vaikkapa illanistujaisiin tarjoaa mehevä naudan sisäpaisti. Savuiset hiilet antavat lihaan ja lisukkeisiin sen luksusvivahteen jota ei uunista saa. Tästä todellinen juhlien kohokohta pöytään joka on lisäksi verrattain helppo valmistaa. Meillä grilliin päätyi vähän päälle kilon pala joka riittää mainiosti parille hyvin nälkäiselle kaverille tai neljän seurueelle. Kahdestaan syödessä meille jäi reippaasti yli seuraavalle päivälle. Lihan valmistelu alkaa hieromalla pintaan mausteista rubia. Liha sai maustua jääkaapissa yön yli jonka jälkeen se otettiin huoneenlämpöön pari tuntia ennen grilliin siirtoa. Edellisenä iltana laitettiin myös 6 kpl Viski chunkseja eli savustupaloja likoomaan vesiastiaan. Grilli lämmitettiin 120 asteiseksi Quebracho hiilillä jotka...

Lue lisää