Grillihiilillä on väliä - blogi hiiligrillauksesta ja ruuanlaitosta grillissä RSS
Savustettu Tri Tip Maminha grillissä
Naudan sisäpaisti Kamadossa
Juhlavampaa ruokaa hemmotteluun tai vaikkapa illanistujaisiin tarjoaa mehevä naudan sisäpaisti. Savuiset hiilet antavat lihaan ja lisukkeisiin sen luksusvivahteen jota ei uunista saa. Tästä todellinen juhlien kohokohta pöytään joka on lisäksi verrattain helppo valmistaa. Meillä grilliin päätyi vähän päälle kilon pala joka riittää mainiosti parille hyvin nälkäiselle kaverille tai neljän seurueelle. Kahdestaan syödessä meille jäi reippaasti yli seuraavalle päivälle. Lihan valmistelu alkaa hieromalla pintaan mausteista rubia. Liha sai maustua jääkaapissa yön yli jonka jälkeen se otettiin huoneenlämpöön pari tuntia ennen grilliin siirtoa. Edellisenä iltana laitettiin myös 6 kpl Viski chunkseja eli savustupaloja likoomaan vesiastiaan. Grilli lämmitettiin 120 asteiseksi Quebracho hiilillä jotka...
Brisketti Kamadossa
Brisket grillissä on aivan miellettömän hyvää ruokaa. Kamado on omiaan Brisketin valmistukseen jossa liha pääsee tasaisesti kypsymään savuisessa ympäristössä. Ohjeita Brisketin valmistukseen on netti pulloillaan ja tässä yksi vielä, meillä hyväksi havaittu resepti. Ensiksi, kannattaa valita korkealaatuinen liha jossa on rasvaa noin sentti joka mehevöittää makua sopivasti. Briskettiä löytyy sekä litteää, rasvattomampaa versiota jota kutsutaan nimellä "flat" ja paksumpaa ja marmoiroitua joka kantaa nimeä "point". Brisketin valmistus aloitetaan jo edellisenä päivänä hieromalla lihan pintaan mausteet (meillä tässä käytössä Poppamiehen Spiracha Rubia), kelmuttamalla liha, ja antamalla sen maustua jääkaapissa yön yli. Anna lihan maustua jääkaapissa noin vuorokauden Ota liha seuraavana päivänä huoneenlämpöön pari tuntia...
Kanan yrttifileet grillissä
Tässä ehkä hieman kesäisempi resepti jossa yhdistyy kevyempi kanan filee, tuorejuustot, yritit ja kasvikset. Lisukkeeksi grilliin pääsi puolikas kesäkaali, parsaa ja sipuli. Kaikki valmistuu kerralla grillissä noin 30 minuutissa. Päätimme lisäksi käyttää viskilautaa grillauksessa joten aloitimme laittamalla laudan likomaan. Laudalla saa lihaan pehmeämmän ja savuaromillisen lopputuloksen. Eli sopii mainiosti kanan, lihan ja kalan grillaamiseen. Likomisaika laudalle oli n. 1-2 h. Sanoisin että enempi on parempi likomisajassa. Kuva: Viskilautaa liotetaan vedessä n. pari tuntia ennen grillausta Kanafileet täytettiin tuorejuustoseoksella ja käärittiin vielä lopuksi pekonipakettiin. Tällä saa lihaan mehevyyttä ja pekoni tuo kivan lisän ja tasapainon kanan keveyteen ja kasvislisukkeisiin. Tuorejuustoseokseen olimme sekoittaneet...
Lihapata hauduttamalla kamadossa naudan poskilihoista
Tunnisteet
- Kaikki
- brisketti
- brisketti grillissä
- brisketti kamadossa
- grillattu kala
- grillikalaa
- grillikana
- kala grillissä
- kala kamadossa
- kalan grillaus
- kalansavustus
- kanaa grillissä
- kanaa kamadossa
- kasviksia grillissä
- Lihaa grillissä
- Maminha
- Marabu kovapuuhiilet
- naudan sisäpaisti
- Pizza
- Pizza grillissä
- Pizza Kamadossa
- savukalaa
- savustettu kala
- savustettu lohi
- yrttikana