Grillihiilillä on väliä - blogi hiiligrillauksesta ja ruuanlaitosta grillissä RSS

brisketti, brisketti grillissä, brisketti kamadossa -

Brisket grillissä on aivan miellettömän hyvää ruokaa. Kamado on omiaan Brisketin valmistukseen jossa liha pääsee tasaisesti kypsymään savuisessa ympäristössä.  Ohjeita Brisketin valmistukseen on netti pulloillaan ja tässä yksi vielä, meillä hyväksi havaittu resepti. Ensiksi, kannattaa valita korkealaatuinen liha jossa on rasvaa noin sentti joka mehevöittää makua sopivasti. Briskettiä löytyy sekä litteää, rasvattomampaa versiota jota kutsutaan nimellä "flat" ja paksumpaa ja marmoiroitua  joka kantaa nimeä "point".  Brisketin valmistus aloitetaan jo edellisenä päivänä hieromalla lihan pintaan mausteet (meillä tässä käytössä Poppamiehen Spiracha Rubia), kelmuttamalla liha, ja antamalla sen maustua jääkaapissa yön yli.  Anna lihan maustua jääkaapissa noin vuorokauden Ota liha seuraavana päivänä huoneenlämpöön pari tuntia...

Lue lisää

grillikana, kanaa grillissä, kanaa kamadossa, kasviksia grillissä, Marabu kovapuuhiilet, yrttikana -

Tässä ehkä hieman kesäisempi resepti jossa yhdistyy kevyempi kanan filee, tuorejuustot, yritit ja kasvikset. Lisukkeeksi grilliin pääsi puolikas kesäkaali, parsaa ja sipuli. Kaikki valmistuu kerralla grillissä noin 30 minuutissa. Päätimme lisäksi käyttää viskilautaa grillauksessa joten aloitimme laittamalla laudan likomaan. Laudalla saa lihaan pehmeämmän ja savuaromillisen lopputuloksen. Eli sopii mainiosti kanan, lihan ja kalan grillaamiseen. Likomisaika laudalle oli n. 1-2 h. Sanoisin että enempi on parempi likomisajassa.    Kuva: Viskilautaa liotetaan vedessä n. pari tuntia ennen grillausta Kanafileet täytettiin tuorejuustoseoksella ja käärittiin vielä lopuksi pekonipakettiin. Tällä saa lihaan mehevyyttä ja pekoni tuo kivan lisän ja tasapainon kanan keveyteen ja kasvislisukkeisiin. Tuorejuustoseokseen olimme sekoittaneet...

Lue lisää

Tehdään maittava lihapata yön yli hauduttamalla. Helppoa, mutta hidasta.

Lue lisää

Marabu kovapuuhiilet, Pizza, Pizza grillissä, Pizza Kamadossa -

Paras pizza paistuu Kamadossa. Pizzan saa ihanan rapeaksi ja maukkaaksi grillissä. Parhaan pizzan saa hyvällä taikinalla ja valmistettaessa kuumassa lämpötilassa. Kovapuuhiilet grillissä takaa vaadittavan yli 300 asteen paistolämpötilan ja antaa pizzalle sen rapean rakenteen. Tästä ohjeita ja vinkkejä pizzan paistoon Kamadossa.

Lue lisää

Tällä kertaa tehdään ruokaa hitaammin. Ensin kypsytetään sisäfile valmiiksi ja sitten paahdetaan siihen paistopinta kuumalla hiilloksella kamadossa. Aloitetaan poistamalla sisäfileestä kalvot. Ylimääräinen säätö: Valmiin fileen ulkomuotoa yritettiin parantaa sitomalla se ennen kypsennystä elintarvikekelpoisella puuvillanarulla. Ajatuksena oli saada file pysymään pyöreämpänä ja sitoa "roippeet" paremmin kiinni, että ne eivät palaisi paahdettaessa. Maustaminen: Sisäfile on varsin miedon makuista, joten varsinkin kokonaisena valmistettavaan isohkoon fileeseen voi laittaa haluamiaan mausteita melko reilusti. Tässä käytettiin perinteistä suolaa ja pippuria, sekä pilkottiin muutama valkosipulin kynsi vakuumipussiin. File kylpemään. Tavoitteena oli "medium-rare", joten file oli reilu 2 tuntia 54.5C vesihauteessa. Aika ei ole kovin tarkkaa, vesihauteessa file...

Lue lisää