Savustettu Tri Tip Maminha grillissä

Lihaa grillissä, Maminha -

Savustettu Tri Tip Maminha grillissä

Älyttömän herkullinen, kolmiomuotoinen ja loistavan rasvan omaava, Maminha sopii grillattavaksi kokonaisena tai halutessa vartaassa. Yleensä liha halutaan mediumina, mutta osa meistä pitää enemmän kypsemmästä lihasta, jolloin Maminha on hyvä vaihtoehto lihan ollessa niin rasvainen että mehevyys säilyy vaikka kypsyys olisikin suositellun 54 asteen sisälämpötilaa korkeampi. 

Maminha savustettuna

Meillä "tri tip" Maminha halutiin valmistaa savustamalla ja liha grillattiin kokonaisena. Esivalmisteluna hierottiin lihaan rubia vuorokautta ennen. Suosittu esivalmistelu on myös suolaliuoksessa hauduttaminen vähintään kuusi tuntia ennen grillausta (suolan osuus liuoksessa 6%) jonka jälkeen liha saa levätä huoneenlämmössä parisen  tuntia. Tässä tapauksessa liha siirretään grilliin viileänä ja kohta kerromme miksi..

Maminha

Kokonaisena grillattu Maminha on takuuvarma grilliherkku

Liha haluttiin savustaa "reverse sear" tekniikalla, eli ensin epäsuoralla tulella ja vasta lopuksi hetken suoralla tulella. Hiilinä käytettiin vahvan savuisuuden antavia Coffee- hiiliä ja lisäksi lisättiin Konjakki-savustuspaloja antamaan vielä asteen enemmän savua. 

Näin edettiin:

Vielä viileä liha siirrettiin 100 asteiseen grilliin jossa se sai savustua 2 tunnin ajan. Jos liha on viileä sen siirrettäessä savuun se imee savunmaun paremmin itseensä ja kerkeää myös olemaan savussa pidempään. Siirrä liha grilliin kun savu on kehittynyt paloista. Liha savustetaan rasvapuoli ylöspäin.

Tri Tip Maminha grillissä savustumassa

Pari tuntia savussa antaa lihalle loistavan aromin

Lihan sisälämpötilan ollessa n. 5-7 astetta tavoitelämmöstä, avataan kaikki grillin ilma-aukot ja annetaan lihan ruskistua ja valmistua suoralla lämmöllä valmiiksi. Me nostettiin lämpö 250 asteeseen ja annettiin lihan ruskistua 2-3 minuuttia per puoli. 

Maminha grillissä

Grillin lämmöt nostetaan kunnolla ja grillataan liha 2-3 minuuttia per puoli 

Lihan ollessa rasvainen lopputulos on samalla sekä mehevä että pehmeä.

Anna lihan vetäytyä hetki ja nauti!  

 Lue lisää blogijuttuja ja ideoita grilliin Grillihiilillä on väliä - blogistamme

Tri tip grillissä


Jätä kommentti