Pizzan paisto Kamadossa

Marabu kovapuuhiilet, Pizza, Pizza grillissä, Pizza Kamadossa -

Pizzan paisto Kamadossa

Pizza paistuu rapeaksi Kamadossa

Pizzan paistaminen Kamadossa on helppo ja nopea toimenpide. Eniten aikaa menee taikinan valmistukseen ja sen fermentoitumisen odotteluun. Pitzzataikinaan löytyy vinkkejä ja ohjeita mm. @pitsanpaistajat - Facebook ryhmästä. Jos haluaa päästä helpolla, pakastealtaasta löytyvät Fazerin pizzataikinapullat ovat saavuttaneet kohtalaisen suosion niiden hyvän laadun ja helppouden takia. Taikinapallot kannattaa ottaa sulamaan joko edellisenä päivänä jääkaappiin tai huoneenlämpöön noin 3 tuntia ennen leipomista. Taikina on hyväksyttävän sitkoa ja maku ainakin meidän perheen lasten ja aikuisten suuhun sopivaa. Pakastetaikina on täydellinen pelastaja kun tekee pizzaa mieli nopealla aikataululla eikä ole valmistellut taikinaa etukäteen. Niitä on hyvä pitää pussi tai pari pakkasessa pizzahimon varalta.

Taikinan lisäksi toinen tärkeä seikka on pizzakivi. Itse kokeilin muutamia kertoa aluksi ohuemmalla levyllä, mutta sen huono puoli oli, että pitsojen pohjat tuntuivat palavan turhan helposti kiinni kiveen. Lopuksi kivi otti ja halkesi, joten ohut kivi ei sopinut Kamado grillaukseen, eikä meidän perheen pizzojen paistoon. Kyselin toimivista pizzakivivaihtoehdoista  ja sain vahvan suosituksen Biscotto di Sorrento kivestä. Kivi oli kyllä hintava, mutta täytyy sanoa, että olen ollut todella tyytyväinen hankintaan. Tällä kivellä ei pizzojen pohjat pala. Lisäksi olen käyttänyt kiven kanssa myös lämmönjakolevyä (Deflektori).

 Pizzakivi

 Paksu pizzakivi kestää hyvin kuumuutta ja jakaa lämmön tasaisesti

Grillin alkuvalmistelut pizzan paistoon ovat suhteellisen helpot. Jotta saadaan lämmöt tarpean korkeaksi on tässä(kin) tärkeää, että käytetään korkealaatuisia kovapuuhiiliä. Ilman hyviä hiiliä lämpötiaa ei saa nostettua tarvittavalla n. 350 C asteeseen.  Hyvät hiilet grilliin ja sytytys useasta kohdasta mahdollistavat nopean syttymisen. Hyviä apuvälineitä grillihiilien sytyttämiseen on esim, Suomi sytytyspalat. 

 Suomi sytytyspalat

Sytytyspalat helpottavat grillihiilien sytytystä

Kun hiilet ovat syttyneet, laitetaan lämmönjakolevy ja pizzakivi paikoilleen. Kamadosta kaikki räppänät auki ja sitten odotellaan, että lämmöt nousevat 350 asteeseen. Kuuma grilli on pizzan rapeuden tae.

 Kovapuuhiilet grillissä

Korkealaatuiset grillihiilet ovat pizzanpaistossa tärkeät

Pizzat asetellaan pizzakivelle ja n. 5–7 minuutin paiston jälkeen pääsee jo nauttimaan hyvistä, rapeista pizzoista. Grillin jälkilämpö kannattaa myös hyödyntää, eli pizzojen paiston jälkeen voi grilliin vaikka laittaa lihapadan muhimaan. Kaksi ruokaa yhdellä kertaa.

 Pizza kamadossa

Kovapuuhiilillä Kamadossa valmistettu pizza

Hyviä grillihetkiä!

   


Jätä kommentti