Kovapuuhiilien erot ja ominaisuudet

Grillihiilet, Hiilet, Kamadogrillaus, Kovapuuhiilet, Kovapuuhiilien erot, Kovapuuhiilien ominaisuudet -

Kovapuuhiilien erot ja ominaisuudet

Jokainen hiililaatu on omanlaisensa ja tarjoaa hieman erilaisen savunmaun ruokiin. Yhteistä kaikissa on kovapuuhiilen pitkä paloaika. Hiilien tiivis rakenne tekee niistä paloajaltaan kestäviä ja mahdollistaa esim. Kamadogrillauksessa monen tunnin grillauksia, ilman että hiiliä tarvitsee lisätä grilliin ruuanvalmistuksen aikana. Laadukkaat kovapuuhiilet pitävät lämmöt tasaisina eikä grilliä tarvitse vahtia koko ajan. Kovapuuhiiligrillaus tekee grilliruuan valmistuksesta nautintoa.

Toinen, yhteinen ominaisuus kovapuuhiilissä on niiden tehokas lämmöntuotto. Tiiviit kovapuuhiilet nostavat halutessasi lämmöt erittäin korkealle Kamado-grilleissä (350-400 C). Tämä mahdollistaa esimerkiksi rapeiden pizzojen valmistuksen grillissä.

Nämä ovat yhteisiä ominaisuuksia kovapuuhiilissä mutta mitä eroa meidän, Sunsetin valikoimissa olevissa, kovapuuhiilissä sitten on?

Lyhyesti karkeat erot ovat hiilien savunmaussa. Löytyy hiiliä jotka antavat erittäin vahvan savunmaun ruokiin. Valikoimamme savuisimmat hiilet ovat 1) Coffee-hiili ja 2) Quebracho. Molemmissa on oma, tunnusomainen makunsa josta Coffee on kaikista vahvin. Coffeen savunmaku on kuitenkin pehmeä vaikkakin verrattain vahva. Erittäin savuisat hiilet sopivat erinomaisesti mm. rasvaisen lihan grillaamiseen jolloin rasva kerää itseensä savun ja tehostaa makua lihassa.

Kevyempää savunmakua antaa 1) Khaya 2) Longan. Khaya- hiilen erikoisuutena on sen hajuttomuus ja savuttomuus. Tämä voi kuulostaa erikoiselta, mutta erittäin haluttu ominaisuus monen grillaajan keskuudessa jotka eivät halua ruokaan vahvaa savunmakua mutta jotka nauttivat hiilien ruokaan tarjoamasta mehukkuudesta ja kevyestä grillimausta joka ei silti ole liian dominoiva. Khaya palaa myös lähes savuttomana ja hajuttomana mikä on monen naapurin arvostama ominaisuus :) 

Kuvassa Khaya hiiltä joiden koko vaihtelee 40-280 mm välillä.

 

Longan taas on suurikokoinen ja kevyen savunmaun tarjoama kovapuuhiili joka on markkinoille tuonnin jälkeen ollut erittäin suosittu asiakkaidemme joukossa. Sen suosio perustuu juuri sen perinteisempään grillihiilimakuun. Hiili ei tuota niin vahvaa savuisuutta ruokaan vaan juuri perinteiseen makuun sopivaa grillauksen makua.

Kotisivuillamme pääset tutustumaan tarkemmin grillihiilivalikoimaamme ja lukemaan lisää hiilien ominaisuuksista.

 


Jätä kommentti