Kanan yrttifileet grillissä

grillikana, kanaa grillissä, kanaa kamadossa, kasviksia grillissä, Marabu kovapuuhiilet, yrttikana -

Kanan yrttifileet grillissä

Tässä ehkä hieman kesäisempi resepti jossa yhdistyy kevyempi kanan filee, tuorejuustot, yritit ja kasvikset. Lisukkeeksi grilliin pääsi puolikas kesäkaali, parsaa ja sipuli. Kaikki valmistuu kerralla grillissä noin 30 minuutissa.

Päätimme lisäksi käyttää viskilautaa grillauksessa joten aloitimme laittamalla laudan likomaan. Laudalla saa lihaan pehmeämmän ja savuaromillisen lopputuloksen. Eli sopii mainiosti kanan, lihan ja kalan grillaamiseen. Likomisaika laudalle oli n. 1-2 h. Sanoisin että enempi on parempi likomisajassa. 

 

Kuva: Viskilautaa liotetaan vedessä n. pari tuntia ennen grillausta

Kanafileet täytettiin tuorejuustoseoksella ja käärittiin vielä lopuksi pekonipakettiin. Tällä saa lihaan mehevyyttä ja pekoni tuo kivan lisän ja tasapainon kanan keveyteen ja kasvislisukkeisiin.

Tuorejuustoseokseen olimme sekoittaneet tuoretta timjamia, persiljaa, puolikas ja pieneksi puilkottu sipuli ja pieneksi pilkottu kevätsipuli, puolikas suippopaprika ja puolikas chili. Käytimme pippurituorejuustoa mutta voit valita oman makusuosikkisi täytteeseen.

Sekoita kaikki ainekset keskenään tahnaksi ja lisää kanafileen sisään. Täytettä riitti viiteen fileeseen hyvin.

Kun fileet olivat saaneet täytteen ne kääritiin pekonipakettiin. Meillä kului pari pekonipakettia tähän. 

Kun kanafileet olivat valmiina sipulirenkaat, parsat ja puolikas kaali ladottiin tarjottimelle ja kiikutettiin grilliin. Grillin lämpötila n. 250 astetta koko grillauksen ajan.

Kuva: Tässä vaiheessa näyttää jo aikas herkulliselta

 Viskitynnyristä tehty savustuslankku grillataan molemmilta puolin n 2 min per puoli ennen käyttöä. Tämän jälkeen ladotaan lihat suoralle lämmölle, eli ritilälle jonka alla suora hiillos. Kasvikset ja kaali laitettin grilliin lämmönjakolevyn yläpuolelle. Parsat kannattaa grillata vasta ruuanvalmistuksen loppupuolella koska mustuvat helposti. 

Kuva: Viskilankku grillataan ennen käyttöä n 2 min per puoli

Pekoniin käärityt fileet grillataan n. 5 min per puoli kunnes pekonit ovat saaneet rapean ja tumman kuoren. Tämän jälkeen siirrettiin sipulirenkaita lankulle paistumaan pariksi minuutiksi jonka jälkeen oli lihojen vuoro siirtyä sipulipedille lankun päälle. Näitä grillattiin vielä n 15 min. Jos on paksumpia fileitä käytössä grillausaika on luonnolisesti pidempi.

Seuraavaksi siveltiin kaalin, fileiden ja parsojen päälle grillauskastiketta. Meidän kastikeversiossa oli: BBQ kastiketta, voita, hieman soijaa, timjamia ja sweet chili kastiketta. 

 Kuva: Sipulit on lankulla ja broilerifileet juuri siirtymässä suoralta lämmöltä lankulle

 

 Kuva: Kaali kannattaa grillata lehtipuoli alaspäin ja vasta grillauksen lopussa kääntää hetkeksi toisin päin

 Lopputulos oli mieletömän mehukas ja samalla kasvikset antoivat tosi kivan ja raikkaan lisän ruokaan. Suosittelen!

Grilli lämmitettiin Marabu premium kovapuuhiilillä.

 

 

 


Jätä kommentti