
Kanan yrttifileet grillissä
Tässä ehkä hieman kesäisempi resepti jossa yhdistyy kevyempi kanan filee, tuorejuustot, yritit ja kasvikset. Lisukkeeksi grilliin pääsi puolikas kesäkaali, parsaa ja sipuli. Kaikki valmistuu kerralla grillissä noin 30 minuutissa.
Päätimme lisäksi käyttää savustuslankkua grillauksessa joten aloitimme laittamalla laudan likoamaan. Laudalla saa lihaan pehmeämmän ja savuaromillisen lopputuloksen. Eli sopii mainiosti kanan, lihan ja kalan grillaamiseen. Likoamisaika laudalle oli n. 1-2 h. Sanoisin että enempi on parempi likoamisajassa.
Kuva: Viskilautaa liotetaan vedessä n. pari tuntia ennen grillausta
Kanafileet täytettiin tuorejuustoseoksella ja käärittiin vielä lopuksi pekonipakettiin. Tällä saa lihaan mehevyyttä ja pekoni tuo kivan lisän ja tasapainon kanan keveyteen ja kasvislisukkeisiin.
Tuorejuustoseokseen olimme sekoittaneet tuoretta timjamia, persiljaa, puolikas ja pieneksi pilkottu sipuli ja pieneksi pilkottu kevätsipuli, puolikas suippopaprika ja puolikas chili. Käytimme pippurituorejuustoa mutta voit valita oman makusuosikkisi täytteeseen.
Sekoita kaikki ainekset keskenään tahnaksi ja lisää kanafileen sisään. Täytettä riitti viiteen fileeseen hyvin.
Kun fileet olivat saaneet täytteen ne käärittiin pekonipakettiin. Meillä kului pari pekonipakettia tähän.
Kun kanafileet olivat valmiina sipulirenkaat, parsat ja puolikas kaali ladottiin tarjottimelle ja kiikutettiin grilliin. Grillin lämpötila n. 250 astetta koko grillauksen ajan.
Kuva: Tässä vaiheessa näyttää jo aikas herkulliselta
Savustuslankku grillataan molemmilta puolin n 2 min per puoli ennen käyttöä. Tämän jälkeen ladotaan lihat suoralle lämmölle, eli ritilälle jonka alla suora hiillos. Kasvikset ja kaali laitettiin grilliin lämmönjakolevyn yläpuolelle. Parsat kannattaa grillata vasta ruuanvalmistuksen loppupuolella koska mustuvat helposti.
Kuva: Savustuslankku grillataan ennen käyttöä n 2 min per puoli
Pekoniin käärityt fileet grillataan n. 5 min per puoli kunnes pekonit ovat saaneet rapean ja tumman kuoren. Tämän jälkeen siirrettiin sipulirenkaita lankulle paistumaan pariksi minuutiksi jonka jälkeen oli lihojen vuoro siirtyä sipulipedille lankun päälle. Näitä grillattiin vielä n 15 min. Jos on paksumpia fileitä käytössä grillausaika on luonnollisesti pidempi.
Seuraavaksi siveltiin kaalin, fileiden ja parsojen päälle grillauskastiketta. Meidän kastikeversiossa oli: BBQ kastiketta, voita, hieman soijaa, timjamia ja sweet chili kastiketta.
Kuva: Sipulit on lankulla ja broilerifileet juuri siirtymässä suoralta lämmöltä lankulle
Kuva: Kaali kannattaa grillata lehtipuoli alaspäin ja vasta grillauksen lopussa kääntää hetkeksi toisin päin
Lopputulos oli mielettömän mehukas ja samalla kasvikset antoivat tosi kivan ja raikkaan lisän ruokaan. Suosittelen!
Grilli lämmitettiin Longan premium kovapuuhiilillä.