Brisketti Kamadossa

brisketti, brisketti grillissä, brisketti kamadossa -

Brisketti Kamadossa

Brisket grillissä on aivan miellettömän hyvää ruokaa. Kamado on omiaan Brisketin valmistukseen jossa liha pääsee tasaisesti kypsymään savuisessa ympäristössä. 

Ohjeita Brisketin valmistukseen on netti pulloillaan ja tässä yksi vielä, meillä hyväksi havaittu resepti.

Ensiksi, kannattaa valita korkealaatuinen liha jossa on rasvaa noin sentti joka mehevöittää makua sopivasti. Briskettiä löytyy sekä litteää, rasvattomampaa versiota jota kutsutaan nimellä "flat" ja paksumpaa ja marmoiroitua  joka kantaa nimeä "point". 

Brisketin valmistus aloitetaan jo edellisenä päivänä hieromalla lihan pintaan mausteet (meillä tässä käytössä Poppamiehen Spiracha Rubia), kelmuttamalla liha, ja antamalla sen maustua jääkaapissa yön yli. 

Brisket paketissa

Anna lihan maustua jääkaapissa noin vuorokauden

Ota liha seuraavana päivänä huoneenlämpöön pari tuntia ennen grilliin laittoa. Lämmitä grilli 125 asteeseen ja aseta lämmönjakolevy, vedellä täytetty foliovuoka ja vähän savustuspaloja grilliin. Aseta liha grilliin foliovuoan yläpuolelle ja savusta Briskettiä nelisen tuntia. 

Brisketti savussa

Savusta lihaa epäsuoralla lämmöllä n. 4 tuntia

Neljän tunnin savustamisen jälkeen, nosta liha grillistä, kostuta se kolalla tai mehulla ja kääri folioon. Tästä metodista ollaan hieman eri mieltä. Jotkut haluavat säilyttää pinnan rapeuden ja jättää tämän vaiheen pois. Itse pidämme tästä koska lihaan tulee kiva lisämaku ja mehevyys. Toki pinta ei ole niin rapsakka kola-käsittelyn jäljiltä. Jokainen mieltymysten mukaan. 

Brisket foliossa

Liha foliokääreessä

Grillattu Brisket foliossa Brisket pöytään

Siirrä liha takaisin grilliin ja jatka kypsentämistä vielä pari-kolme tuntia kunnes sisälämpötila saavuttaa 90 asteen. Anna Brisketin vetäytyä vielä tunnin tai pari pyyhkeeseen käärittynä. Tässä vaiheessa on hyvä mahdollisuus valmistaa esimerkiksi valkosipuliperunat grillissä ja tarjota lihan kylkeen. Tämän jälkeen ei kun nauttimaan!

Brisket

Kypsä liha on herkullisen mehukasta ja suussasulavaa

 Grillissä savuista Quebrachoa


Jätä kommentti